Pinsent Masons

Visitors to this Law Practice in Central Plaza will notice that the ceiling features a series of decorative timber fins that continue into the Boardroom and also extend into the adjacent Meeting Rooms. The fins comprise part of a design feature that nearly encircles the entire floor and is based on the stylized Pinsent Masons mobius strip logo that features in all of their collateral.

The idea for the mobius strip ‘feature’ came about during the planning stages for the new and expanded office. Once the decision was taken to proceed with the timber fins in the Conference Suite, however, the question became how to carry this design through to the private areas that most visitors never see, and how to do so in a more efficient way.

The solution was to use a contrasting, solid-colour carpet that matches the firm’s logo colour and sweeps through the back of house to continue the super-graphic effect. Part of the mobius strip is therefore still present, but in a flatter manner than in the ceiling detail used at the public areas. The link between the public and private sections of the premises is the Pinsent Masons Café - where, in a departure from both the timber fins and the contrasting carpet, it was decided to incorporate simple white painted fins in this otherwise open-ceilinged space.

Tell

workplace

1 / 20

Visitors to this Law Practice in Central Plaza will notice that the ceiling features a series of decorative timber fins that continue into the Boardroom and also extend into the adjacent Meeting Rooms. The fins comprise part of a design feature that nearly encircles the entire floor and is based on the stylized Pinsent Masons mobius strip logo that features in all of their collateral.

The idea for the mobius strip ‘feature’ came about during the planning stages for the new and expanded office. Once the decision was taken to proceed with the timber fins in the Conference Suite, however, the question became how to carry this design through to the private areas that most visitors never see, and how to do so in a more efficient way.

The solution was to use a contrasting, solid-colour carpet that matches the firm’s logo colour and sweeps through the back of house to continue the super-graphic effect. Part of the mobius strip is therefore still present, but in a flatter manner than in the ceiling detail used at the public areas. The link between the public and private sections of the premises is the Pinsent Masons Café - where, in a departure from both the timber fins and the contrasting carpet, it was decided to incorporate simple white painted fins in this otherwise open-ceilinged space.