Saatchi & Saatchi

The three-floor Saatchi & Saatchi office is a minimalist’s dream come true — clean, airy and white. The design is elegant and dynamic, and fits in well with the nature of the client’s business.

The focal point is a wide, spiralling staircase that begins on the middle (27th) floor and boasts spectacular views of Victoria Harbour. The previous stair was highly angular and thought to have bad Feng Shui, hence the new design.

Making full use of base building angles and curves, the general office spaces depend on lots of white, timber veneered walls and rubber and slate flooring. On the 28th floor there are meeting rooms with exceptionally high - almost 6 metre - ceilings. Skylights add to the greenhouse effect while specially designed light fixtures give the workspaces here a distinctly loft-like feel.

With its double ceiling mimicking the roof of the building, the boardroom is this floor’s main feature. The kidney-shaped table was chosen to reiterate the natural theme with ‘grass’ patches used to hide access to power, data and audio-visual outlets.

Tell

workplace

1 / 20

The three-floor Saatchi & Saatchi office is a minimalist’s dream come true — clean, airy and white. The design is elegant and dynamic, and fits in well with the nature of the client’s business.

The focal point is a wide, spiralling staircase that begins on the middle (27th) floor and boasts spectacular views of Victoria Harbour. The previous stair was highly angular and thought to have bad Feng Shui, hence the new design.

Making full use of base building angles and curves, the general office spaces depend on lots of white, timber veneered walls and rubber and slate flooring. On the 28th floor there are meeting rooms with exceptionally high - almost 6 metre - ceilings. Skylights add to the greenhouse effect while specially designed light fixtures give the workspaces here a distinctly loft-like feel.

With its double ceiling mimicking the roof of the building, the boardroom is this floor’s main feature. The kidney-shaped table was chosen to reiterate the natural theme with ‘grass’ patches used to hide access to power, data and audio-visual outlets.