HDC Group Headquarters - Seoul

In the Gangnam district of Seoul, HDC have recently unveiled new headquarters on the top floor of Daniel Libeskind's building, The Tangent.

The Reception Zone incorporates elements characteristic of HDC's civil and building construction DNA: rebar is used to create display shelves around existing columns, while a rough hewn slab of recycled timber caters to both casual dining and impromptu meetings.

The reception room in the Collaboration Zone marks a departure from the more rigid, formal settings of the past. Lounge seating is lush, low and varied - with soft lighting and geometric artwork, while across the corridor the Grand Hall provides a dinner venue for up to twenty.

In the third zone, the emphasis is on open-plan practicality and the need to work efficiently, with fabric finished lockers and clear glass phone booths for staff to make private calls.

Three private offices are flanked by a waiting room, at one end, and by the Chairman's Suite at the other, in the Leadership Zone.

Lighting throughout is subdued and the walls feature a collection of very colourful, carefully illuminated abstract paintings.

Tell

workplace

1 / 20

In the Gangnam district of Seoul, HDC have recently unveiled new headquarters on the top floor of Daniel Libeskind's building, The Tangent.

The Reception Zone incorporates elements characteristic of HDC's civil and building construction DNA: rebar is used to create display shelves around existing columns, while a rough hewn slab of recycled timber caters to both casual dining and impromptu meetings.

The reception room in the Collaboration Zone marks a departure from the more rigid, formal settings of the past. Lounge seating is lush, low and varied - with soft lighting and geometric artwork, while across the corridor the Grand Hall provides a dinner venue for up to twenty.

In the third zone, the emphasis is on open-plan practicality and the need to work efficiently, with fabric finished lockers and clear glass phone booths for staff to make private calls.

Three private offices are flanked by a waiting room, at one end, and by the Chairman's Suite at the other, in the Leadership Zone.

Lighting throughout is subdued and the walls feature a collection of very colourful, carefully illuminated abstract paintings.